Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A KÖZÖSEN APCÉRT EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE 2015-ÉVBEN.

 
 
 
Egyesületünk ebben az évben is az alapító okiratában megfogalmazott célok alapján működött.
Az év során az alábbiak kerültek megvalósításra:
2015. március-április: A Nőnap alkalmából jelképes ajándékkal köszöntöttük egyesületünk hölgy tagjait. Koszorú elhelyezésével emlékeztünk március 15-re a községi ünnepségen. Egyesületünk kezdeményezésére a Polgármester Úr közreműködésével március 18-án megalakult az Apci Civil Kerekasztal. A tavaszi takarítás keretében az egyesület hölgy tagjai rendbe tették a beköszöntő táblák környékét, az izraelita temetőt, hősi emlékművet, valamint a buszfordulót. Mindezen munkálatok az év során rendszeresen ismétlődtek, fűnyírással kiegészülve.
 

csapat.jpg

 csapat1.jpg 

csapat2.jpg

 
2015.május: Együtt, családias légkörben töltöttük a majálist. Megkezdődtek az „Apc Somlyó-hegyi Tanösvény” kialakításának munkálatai, a Rákóczi útról nyíló felvezető útszakasz (Rajcsik-part) rendbetételével, majd a hegy lábánál lévő volt községi bánya bejáratának és a belső bokros-cserjés rész kitakarításával folytatódott. A takarítás során keletkező hulladék egy helyre történő gyűjtése is megtörtént, mivel ígéretet kaptunk az Önkormányzattól a megsemmisítésre, amely persze csak ígéret maradt. Az így kialakított bejárati rész lehetővé teszi a miocén korú réteg vulkanikus, andezit főtömegű, bányafal megtekintését. A tanösvény útvonalát és a Somlyó természeti értékeit bemutató információs táblák is kihelyezésre kerültek, így a tanösvény bejárhatóvá vált.
 

csapat.png

 csapat1.png.jpg csapat2.png.jpg 
 
 
2015.júnuisában részt vettünk a petőfibányai barátaink által évek óta szervezett Bányász Emléknapon és a hónap második felében a település különböző pontjain faluszépítés-virágosítás céljából 22 tő futómuskátlit és 12 tő verbénát helyeztünk ki virágládákba. Nem ért bennünket nagy meglepetés, hogy 3 hét elteltével 2-2 tő muskátlit elloptak a „Szépek Kútjától” valamint a buszfordulóból. De sokkolóan hatott ránk, hogy a verbéna virágokat egy hét alatt eltüntették a helyéről /tettenérés, jelzés a helyhatóság és rendőrség felé – intézkedés zéró/. Pedig akkor már hatályba lépett „a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 12/2015.(VII.9.) önkormányzati rendelet. Véleményünk, hogy egy rendeletet nem csak megalkotni, hanem be is kell tartani, illetve tartatni!

csapat.png

 csapat1.png.jpg 

csapat2.png.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015. nyarán több alkalommal településünkre érkeztek a Waktor család tagjai azzal a céllal, hogy leróják tiszteletüket őseik sírjánál a zsidótemetőben.
Az augusztus 20-án megtartott Apci Búcsúra a településünk egykori életét bemutató kiállítási anyaggal készültünk.
Válogatás a kiállítási anyagból a teljesség igénye nélkül:

csapat.png

  

csapat1.png.jpg

csapat3.png.jpg
 

csapat2.png.jpg

                       

csapat4.png.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015. szeptemberében a Szent-Ivány Kastély történetét bemutató információs tábla és az 1927.március 30-án Párizsban történt eseményhez fűződő Tiroli kereszt lett kelhelyezve a Művelődési Ház és Könyvtárt övező parkba.
Az APCI SZÜRET rendezvényhez kapcsolódva megszerveztük a Hazatérő Apciak 9. találkozóját.
 

csapat.jpg

 

csapat1.jpg

 
2015.októberében felhívást kaptunk, hogy a Hatvani Járási Hivatal, Hatvany Lajos Múzeum és Hatvani Értéktár közös együttműködésében a hatvani járás településeinek történelmét felidéző korabeli dokumentumokból készült anyagot kívánnak készíteni, amely anyagok a Kormányablakban az ügyfélfogadási idő alatt kerülnek vetítésre. Településünk polgármesterének javaslata alapján az apci anyagot egyesületünk állította össze a saját gyűjtéséből és a kedves ismerősöktől kapott fotók alapján, amit ezúton is köszönünk. A településekről befutott anyagok bemutatójára november 10-én került sor az érintet települések képviselői előtt a Járási Hivatal épületében.
A teljesség igénye nélkül egy pár fotó az anyagból:
 

csapat.png

 csapat1.png.jpg 

csapat2.png.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2015. decembere is mozgalmasan alakult egyesületünk tagjai számára. A december 18-án megtartott közgyűlés az új Ptk.- előírásainak megfelelően módosította az egyesület alapszabályát, majd azt követően a bölcsődei gyermekek számára a meghívott szakdolgozók és vezetőn keresztül karácsonyi adománycsomagokat nyújtottunk át.
Az egyesület elnöksége pedig meglepetés ajándékkal köszönte meg a tagok éves munkáját.
csapat.jpg
csapat1.jpg
 

csapat2.jpg

 csapat3.jpg                 
KÖSZÖNJÜK A 2015.RENDELKEZŐ ÉVBEN FELAJÁNLOTT 105 922 Ft. SZJA- 1%-os ÖSSZEGET!
 
Apc, 2016.március 05.
 
 
                                                                                     Közösen Apcért Egyesület
                                                                                                  Elnöksége

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mulad76

(Izava49, 2018.12.04 12:20)

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/rizatriptan-5-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-todo-en http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/baycip-750mg-order-online-how-can-i-buy-ciprofloxacin-no http://jaktlumaczyc.pl/70426/donde-puedo-comprar-sanagra-de-confianza-nicaragua http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/site-acheter-d-lira-sildenafil-citrate-130-mg-combien-coute-le http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/dali-tadalafil-10mg-como-posso-comprar-gen-rico-pela-internet-rep http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-tada-40-mg-internet http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/degra-sildenafil-citrate-100mg-livraison-24h-achat-sildenafil http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/amoxapina-comprar-en-farmacia-online-todo-en-medicamentos-puerto http://soruanaliz.com/index.php/18026/tigerfil-sildenafil-citrate-donde-comprar-confianza-andorra http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/cheap-viagra-120mg-buy-online-can-i-order-sildenafil-citrate https://www.mysocialpeople.com/blogs/2146/12925/sofosbuvir-400-mg-comprar-en-farmacia-online-segura-andorra-co http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-harvoni-90mg-online-coupon-code-for-harvoni-for-trust http://foodtube.net/profiles/blogs/buy-viraha-how-to-buy-sildenafil-citrate-no-rx http://whazzup-u.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-salinil-salinil-sur-commande http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2767/54230/farmacia-online-donde-comprar-ge http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/viatec-sildenafil-citrate-en-ligne-moins-cher-commander-rapide http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=169262&qa_1=comprar-havante-gen%C3%A9rico-segura-havante-variable-dosage4spin http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/vimax-sildenafil-citrate-200mg-sur-internet-commander-sildenafil http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/sialis-en-ligne-bon-prix-sans-ordonnance-cherche-tadalafil-suisse http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ah-zul-sildenafil-citrate-gen-rico-sem http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/buy-luvox-100mg-cheap-how-to-buy-luvox-100-online http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-virineo-sildenafil-citrate-50mg http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/como-comprar-o-gen-rico-de-desyrel-100mg-com-garantia-como http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/low-price-cialis-20-mg-buy-online-order-cialis-medication